Home / Eerbeek / Burgemeester van een spookstad

Burgemeester van een spookstad

EERBEEK – Zo ben je de trotse eerste burger van de gemeente Brummen en zo vervul je even later die zelfde functie van Ghost Town, spookstad, Eerbeek. Gekleed in een lang gewaad en met een bijzonder hoofddeksel, opende Alex van Hedel een maand activiteiten rond Halloween.

Nog tot en met 29 oktober, als alle activiteiten culmineren in de bekende Halloween Ride, staat het dorp iedere zaterdag als de duisternis valt, in het teken van het uit Angelsaksische landen overgewaaide herfstevenement. De aan Allerheiligen (1 november) voorafgaande festiviteiten staan steevast in het teken van geesten, monsters en schrik aanjagen. De Kelten – aangenomen wordt dat Halloween daar z’n oorsprong heeft – geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.
Ook in Eerbeek kwamen de geesten in het donker weer tevoorschijn, samen met allemaal andere enge types. Het resulteerde alles bij elkaar in een mooie lichtjesparade door de straten van het spookachtig verlichte Ghost Town. Met het voorlezen van een gedicht en met een grote sleutel, opende Van Hedel de Veluwse spookstad. Het blijft er tot het laatste weekend van oktober nog spoken. Wie durft moet er beslist eens gaan kijken… – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.