Home / Brummen / BMK blikt 40 jaar terug tijdens jubileumconcert

BMK blikt 40 jaar terug tijdens jubileumconcert

BRUMMEN – In het kader van het 40 jarig bestaan van het Brummens Mannenkoor (BMK) werd zaterdag het Jubileumconcert gegeven in de Oude kerk in Brummen. Het publiek werd meegenomen op een reis door de tijd met nummers uit het repertoire van de afgelopen 40 jaar.

De vooral klassieke mannenkoorzang uit de beginjaren en de moderne muziek uit de tijd van nu, toonden de ontwikkeling aan die het BMK in deze periode heeft doorgemaakt. De algehele leiding van dit concert was in handen van Marga Roelofs en aan de vleugel Gerard Geurts. Verder werkten mee Alette van den Brul, mezzosopraan, Anke ter Riet, sopraan en Het Enkel Riet Trio, saxofoon/klarinet.

De mannen van het BMK betraden het podium onder het zingen van ‘Rodna Pessen’ een Bulgaars volkslied/welkomstlied. Hierna opende Burgemeester Alex van Hedel het concert. “Het BMK is belangrijk om er te kunnen zingen en om de sociale contacten, maar het geeft ook iets terug aan de gemeenschap middels zijn optredens”, memoreerde hij is zijn toespraak.
Het eerste gedeelte van het programma was opgebouwd uit liederen uit het oudere repertoire van het koor. Ter herinnering aan alle overleden zangersvrienden werd het ‘Ritters Abschied’ gezongen.

Het tweede gedeelte, na de pauze, werd voornamelijk gevuld met musical- en hedendaagse liederen. Het mannenkoor opende met ‘Bright Eyes’ van Mike Batt en vooral bekend geworden door de versie van Art Garfunkel. Een medley van bekende liedjes van zanger Boudewijn de Groot werd gezongen onder de titel ‘Uit het land van Maas en Waal’. Bij het publiek kreeg men hiermee de handen op elkaar. Ankie ter Riet soleerde in het komische stuk ‘I want to sing in opera’ van George Arthurs. Ook Alette van den Brul wist het publiek te boeien met twee composities van George Gershwin, ‘By Strauss’ en ‘Summertime’. Gerard Geurts leverde met zijn prachtige pianospel een belangrijke bijdrage aan het concert. Hij begeleidde niet alleen het mannenkoor, maar ook de sopranen op de vleugel en met Het Enkelriet Trio speelde hij een selectie uit de overbekende musical ‘West Side Story’.

De twee slotnummers waren toebedeeld aan het jubilerende koor, waarin alle medewerkenden een aandeel hadden. In ‘The Phantom of the Opera’ soleerden Alette van de Brul en Ankie ter Riet en bij ‘The Rhythm of Life’ uit de musical ‘Sweet Charity’ werden de mannen begeleid door Het Enkelriet Trio en, quatre mains, aan de vleugel Gerard Geurts en Wim Muller. Een ritmische afsluiting van een zeer gevarieerd concert, die gewaardeerd werd door het publiek met een staande ovatie.
Lieuwe Blaauw bedankte de medewerkenden voor hun muzikale bijdrage en het publiek voor hun aanwezigheid en sloot hiermee een fantastische muzikale avond af.

De festiviteiten in het kader van het 40-jarig bestaan van het BMK zal worden afgesloten op zaterdag 17 december met een kerstconcert in samenwerking met Vrouwenkoor Phoenix, eveneens in de Oude of Pancratiuskerk te Brummen. Voor verdere informatie zie de website van het BMK: www.brummensmannenkoor.nl. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.