Home / Doesburg / Kunstgras in Doesburg wordt gewoon gebruikt

Kunstgras in Doesburg wordt gewoon gebruikt

DOESBURG – Naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma Zembla over kunstgrasvelden, zijn er ook bij de Gemeente Doesburg vragen binnengekomen over de veiligheid ervan. In Doesburg is er één sportcomplex met een kunstgrasveld waar rubbergranulaat is ingestrooid, het complex waar Sportclub Doesburg gebruik van maakt. En dat kan voorlopig zo blijven volgens de gemeente.

 

De Stichting Sportpark Doesburg is hiervan de eigenaar. De rubberkorrels op het kunstgrasveld zorgen ervoor dat het veld dezelfde eigenschappen heeft als een gewoon (natuur)grasveld. De bal rolt dan niet te snel en stuitert niet te hoog. Daarnaast is het kunstgras met deze korrels beter geschikt voor slidings.

Tot op heden is uit meerdere onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet gebleken dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Ook voldoet het rubbergranulaat aan het keurmerk van Milieukeur. Sportclub Doesburg heeft daarom – in goed overleg met de gemeente – besloten dat er gewoon gevoetbald kan worden op dit veld. Hierbij geldt het algemene advies van de RIVM om niet met de korrels te spelen (gebruik het kunstgrasveld waarvoor het bedoeld is, namelijk voetballen). Ook is het advies gegeven om na het trainen of wedstrijden op kunstgrasveld te douchen.

Op verzoek van de Minister van VWS, Edith Schippers, gaat het RIVM in de komende maanden aanvullend onderzoek doen. Naar de resultaten hiervan, die aan het eind van dit jaar bekend zijn, kijkt de Gemeente Doesburg met veel belangstelling uit. Ook de gemeente Doesburg wil uiteraard graag weten hoe het precies zit, vanzelfsprekend is voor de gemeente de volksgezondheid van inwoners zeer belangrijk.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.