Home / Doesburg / Donateurs boomgaard zorgen voor nieuwe motormaaier

Donateurs boomgaard zorgen voor nieuwe motormaaier

DOESBURG – Door de bijdragen van 24 donateurs, kon de vrijwilligersgroep van Boomgaard Beinum in Doesburg een nieuwe motormaaier aanschaffen. En dat was hard nodig. De oude tweedehandse – van de Stadswerf – begon roetwolken uit te stoten, haperde, en verloor wel eens een onderdeel onderweg.

Gelukkig groeide het gras niet zo hard meer, door de droogte de laatste tijd, anders waren de paden snel dichtgegroeid. En het doel van de vrijwilligers is nu juist om deze mooie plek in de wijk goed toegankelijk te houden.

Dus werden Vrienden van de Boomgaard en andere belangstellenden benaderd met een verzoek om een donatie. Dit leverde binnen een maand € 355,- op, genoeg voor een robuuste opvolger.

De feestelijke ingebruikname vond plaats tijdens een high-tea op donderdagmiddag, waarvoor vrienden en donateurs waren uitgenodigd. Naast thee en hartige hapjes, konden er ook allerlei ‘boomgaardspullen’ geproefd worden: scones met jam van rode, zwarte, en kruisbessen, gestoofde zoete appeltjes, appel- peren- en pruimensap. Er waren woorden van dank voor de donateurs, van waardering voor de vrijwilligers, van uitleg over de mulch-, opvang- en uitwerpmogelijkheden van de nieuwe maaier, iedereen at de buik rond, en de aanwezige kinderen hadden veel plezier met de plukstok, om te proberen de laatste appels en peren uit de bomen te vissen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.