Home / Doesburg / Wijkraad Binnenstad gaat naleving fietsverbod na

Wijkraad Binnenstad gaat naleving fietsverbod na

DOESBURG – Op zaterdagen en op Culturele Zondagen geldt een fietsverbod in het centrum van Doesburg, om de veiligheid van de voetgangers te verhogen. Het publiek wordt daarop via verkeersborden opmerkzaam gemaakt. Eénmaal per jaar maakt de Wijkraad Binnenstad een rondje in de binnenstad om de naleving na te gaan. Dit keer gebeurde dat op zaterdag 1 oktober.

Dit jaar constateerden de wijkraadleden dat zo’n 95% van het winkelpubliek zich lopend verplaatste in de binnenstad. Al dan niet met een fiets aan de hand. De enkeling die stug doorfietste, werd daarop aangesproken. Uit het gesprekje leek de fietser zich ondanks alle verkeersbordjes, van geen kwaad bewust te zijn. Mogelijk dat de gele hesjes met opschrift Wijkraad Binnenstad Doesburg van de wijkraadleden, meehielpen om de fiets te laten staan.

De wijkraad ontving veel positieve reacties op haar actie. En kreeg ook nuttige tips. Zoals de suggestie van winkel Grote Beer om de parkeerhavens in de Ooipoortstraat en de Meipoortstraat te gebruiken als fietsenstallingen. Nu staan fietsen meestal op het trottoir geparkeerd, en dat belemmert de doorgang voor de voetgangers.
Iets anders is dat de schitterende hanging baskets in een aantal gevallen de verkeersborden overwoekeren, die daardoor niet meer zichtbaar zijn. Voorbeeld: kruising Kloosterstraat/Kerkstraat. Het is de wijkraad overigens opgevallen dat er niet wordt gehandhaafd op zaterdagen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.