Home / Brummen / Brummense dammers doen goede zaken in bondscompetitie

Brummense dammers doen goede zaken in bondscompetitie

BRUMMEN – Afgelopen donderdag speelde het 1e team van de Brummense damvereniging BDV thuis tegen WDV 1 uit Winterswijk. Dit team is één van de titelkandidaten in de 1e klasse Oost.

Maar de Brummenaren gingen er meteen fel tegenaan. En ook nu waren de eerste punten voor BDV. Arie Stehouwer was weer de eerste speler van BDV die beide punten voor zich opeiste. Daarna was het Tom Westhof die ook de 2 punten binnenhaalde. Gerben te Raa behaalde een prima gelijkspel, waardoor BDV met 5-1 voor kwam te staan. Door de nederlaag van Hans Cijnssen kwamen de Winterswijkers wel iets dichterbij, maar door een overwinning van Danny Dix én een gelijkspel van Johan Haijtink werd de eindstand 8-4 voor BDV.

Ook BDV 2 kwam in actie. In Warnsveld werd gespeeld tegen DZW 2. Door overwinningen van Dick Nijman en Marten Bruinsma én een remise van Ab van Ooijen werd een 5-3 overwinning behaald. Een prima resultaat.

Voor de onderlinge clubcompetitie werden de afgelopen weken nog de volgende wedstrijden gespeeld :
Johan Haijtink – Danny Dix 1-1; Hans Aalders – Kit Stam 1-1; Jan Klein Brinke – Tom Westhof 0-2; Kit Stam – Dick Nijman 2-0; Herman Meenink – Hans Aalders 1-1; Jan Klein Brinke – Ab van Ooijen 0-2;
Tom Westhof gaat momenteel aan kop met 6 punten uit 3 partijen, gevolgd door Marten Bruinsma en Johan Haijtink met 5 punten uit 3.

www.brummensedamvereniging.nl
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.