Home / Rheden / Muzikaal cadeau van het RFC

Muzikaal cadeau van het RFC

RHEDEN – Het Rhedens Fanfare Corps (RFC), bestaat dit jaar 120 jaar. En ze willen er nog heel wat jaren aan vastknopen. Dan is het belangrijk dat er jeugdige instroom bij de vereniging plaatsvindt. Vorige week werd geweldige promotie gevoerd.

Het RFC was er in geslaagd om de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers naar het dorp te halen. Dat is niet alleen een geweldig beroepsorkest dat fantastisch kan spelen, maar ze hebben ook een speciaal programma voor het onderwijs ontwikkeld. In sporthal De Hangmat gaven ze om die reden twee optredens. Eerst voor de onderbouw-leerlingen van alle Rhedense basisscholen en na een pauze voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van die scholen. Voorafgaand hadden die op school al bezoek gehad van muziekdocent Hendry van Loo, die wegwijs maakte in de wereld van instrumenten en notenbalk.
Maar het hoogtepunt waren de optredens van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers in de Hangmat. Zij brachten twee geweldige en aanstekelijk programma’s, met veel vaart gepresenteerd. Daarin niet alleen voorbeelden van militaire muziek en hun rol in het leger, maar bijvoorbeeld ook een meegezongen medley van Kinderen voor Kinderen. De link tussen RFC en het militaire orkest is Harry van Bruggen, die beiden dirigeert. Hij maakte in ieder geval honderden Rhedense kinderen laaiend enthousiast en plukt daar wellicht over een paar jaar de muzikale vruchten van. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.