Home / Spankeren / Stichting Dorpskerk Spankeren een feit

Stichting Dorpskerk Spankeren een feit

SPANKEREN – Vorig week werd bij notaris Kroon in Dieren de oprichting van de Stichting Dorpskerk Spankeren een feit. Het doel van de stichting is om de Petruskerk toegankelijker te maken voor dorpsgenoten en andere belangstellenden. Dat gebeurt door zelfstandig initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. Gedacht wordt aan het organiseren van concerten, exposities, lezingen, kerstmarkt, etc. Met de opbrengsten hiervan en het werven van donateurs hoopt de Stichting Dorpskerk Spankeren bij te kunnen dragen aan de instandhouding van de fraaie en monumentale Petruskerk.

Het bestuur van Stichting Dorpskerk Spankeren bestaat uit Ben van Middelkoop, voorzitter; Bretta van Middelkoop-Slijkhuis, secretaris/penningmeester en bestuurslid Tineke Hamer-Verveer. De eerste donateurs zijn er al en de notaris deed ook een geweldige bijdrage, door de stichting geheel gratis op te richten.

In de aanloopperiode tot de realisering van Stichting Dorpskerk Spankeren, heeft onder andere de voorzitter van het bestuur Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom, een aantal dorpsgenoten en bestuursleden een waardevolle bijdrage geleverd. "Wij willen iedereen hartelijk danken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook", aldus secretaris Bretta van Middelkoop. "En we zijn ook dankbaar voor de giften die de stichting in deze periode al heeft ontvangen."
De oprichting van de Stichting Dorpskerk Spankeren wordt op een later tijdstip gevierd, want wordt gecombineerd met de ingebruikname van de gerenoveerde kerkvloer van de Petruskerk, in het voorjaar van 2017. Voor meer informatie over de Stichting Dorpskerk Spankeren is er de website: www.stichtingdorpskerkspankeren.nl.

Foto:
Het bestuur van de gloednieuwe Stichting Dorpskerk Spankeren bij het kantoor van notaris Kroon (rechts), die de akte van oprichting gratis verzorgde. De stichting zet zich in voor behoud van de monumentale kerk. – foto: Arie Hamer

 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.