Home / Hall / Culturele Prijs voor Marina Radius

Culturele Prijs voor Marina Radius

HALL – Locoburgemeester en wethouder van Cultuur Luuk Tuiten heeft zondag de Culturele Prijs Gemeente Brummen 2016 uitgereikt aan mevrouw Marina Radius. Dit gebeurde na afloop van het eerste kamermuziekconcert van de Werkgroep Kamermuziek, gehouden in de Ned. Hervormde kerk te Hall, waarbij Marina tevens afscheid nam als coördinator van de werkgroep.

Marina Radius werd geprezen voor haar nimmer aflatende enthousiasme voor de klassieke muziek. Na ruim 25 jaar de concerten voor de Culturele Stichting te hebben georganiseerd gaat zij het stokje nu overdragen. Zij heeft vele jonge en inmiddels bekende musici waaronder Quirine Viersen, Hannes Minnaar, Lavinia Meijer, Liza Ferschtman en vele anderen, naar Brummen / Hall weten te halen.
Naast haar liefde voor de klassieke muziek gaat haar hart ook uit naar kunst en literatuur. Zo heeft zij de cursus Kunstgeschiedenis geïntroduceerd. Deze cursus, in de bibliotheek gegeven, wordt nog steeds door vele kunstliefhebbers bezocht.
Na het voorlezen van het juryrapport werd de prijs – een bronzen beeldje van de Brummense kunstenares Nicky Dijkstra – en de bijbehorende enveloppe met inhoud van de Stichting Brummen 1200 overhandigd.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.