Home / Doesburg / Doesburg ondersteunt Stichting Urgente Noden Doesburg

Doesburg ondersteunt Stichting Urgente Noden Doesburg

DOESBURG – Voor individuele financiële nood is sinds vorige week de Stichting Urgente Noden (SUN) Doesburg opgericht. Doesburg loopt met deze stichting voorop in de regio. Wethouder sociaal domein, Peter Bollen, gaf bij de start van SUN Doesburg aan, dat dit publiek-private initiatief voor een noodhulpbureau heel belangrijk is voor mensen die tussen de wal en het schip terecht zijn gekomen.

SUN Doesburg maakt met een financiële gift een tijdige oplossing mogelijk voor individuele nood. De Stichting kan zo nodig binnen 24 uur in actie komen. Het gaat hierbij altijd om urgente, financiële noodsituaties van cliënten van dienstverlenende of hulpverlenende instellingen, die niet op een of andere wijze in aanmerking komen voor andere voorzieningen.

De Stichting wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van donateurs van lokale en landelijke fondsen en door kerken die dit werk belangrijk vinden. De Ridderlijke Duitsche Orde RDO en de Gestichten van Weldadigheid leveren ook een bijdrage. Alle giften gaan 100% naar cliënten. De Gemeente Doesburg draagt een steentje bij aan de kosten van het noodhulpbureau.
Wethouder Peter Bollen zei bij de startbijeenkomst dat de gemeente, die is gebonden aan algemene wetten en regels, niet in alle situaties in staat is om voor individuele (nood)situaties een uitzondering te maken. SUN Doesburg voorziet in deze noodzakelijke behoefte.

Uitsluitend dienst- en hulpverlenende organisaties kunnen een aanvraag doen bij SUN Doesburg. Maatschappelijke dienstverlening, jeugdhulpverlening, zorginstellingen, geestelijke gezondheidszorg zijn daarvan voorbeelden. Zes betrokken Doesburgers vormen het bestuur van SUN Doesburg. Lo Cohen is voorzitter van het bestuur, dat wordt ondersteund door SUN Nederland.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.