Home / Rozendaal / Koningsberg klaar voor de komende decennia

Koningsberg klaar voor de komende decennia

ROZENDAAL – In bijzijn van gedeputeerde Josan Meijers en directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Adriana Esmeijer, leverde Geldersch Landschap & Kasteelen donderdag 29 september de werkzaamheden aan de Koningsberg op. Park De Koningsberg maakt deel uit van het landgoed Rosendael in Rozendaal.

In 1876 is het park aangelegd naar ontwerp van Dirk Wattez. Voor het herstel van het park is daarom teruggegrepen op de landschappelijke stijl. De voormalige laanstructuren zijn teruggebracht, wandelpaden verbeterd of opnieuw vormgegeven. De heuvel is weer het centrale uitzichtpunt met open gemaakte zichtlijnen waardoor de relatie met tuin en park van het kasteel is versterkt. Rondom de heuvel en in de lanen zijn nieuwe bomen geplant. Een ingrijpende verandering, maar wel één waardoor komende generaties kunnen blijven genieten van de Koningsberg.
De Koningsberg en andere werkzaamheden op landgoed Rosendael konden worden uitgevoerd dankzij financiële steun van de Provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hun vertegenwoordigers plantten een suikeresdoorn. Foto- Floor ten Brink.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.