Home / Dieren / Het einde van Donkers

Het einde van Donkers

DIEREN – Op vrijdag 30 september werden in de fabriek op de hoek Geitenbergweg en Industrielaan in Dieren de laatste snoepjes gemaakt. Daarmee kwam een einde aan Donkers, zoals het bedrijf in het dorp nog altijd werd genoemd. De productie wordt momenteel overgeplaatst naar Slowakijë, waar de lonen veel lager zijn. Vrachtwagens worden volgeladen om alles over te brengen naar Oost-Europa.

Het tot dan zelfstandige Donkers werd op 1 januari 2012 overgenomen door de in Roosendaal gevestigde snoepfabrikant Lonka Groep. Maar ook Lonka werd op haar beurt overgenomen, door de Zweedse gigant Cloetta. En die besloten al snel de productie over te plaatsen naar het Slowaakse Levice. In 2015 deed ‘Dieren’ nog 3 miljoen kilo snoep met haar nog maar 35 medewerkers, maar op de laatste dag van september kwam dus een einde aan de snoepfabriek.
Nu rest alleen nog de ontmanteling en de markante klok aan de Geitenbergweg als herinnering aan weer een verdwenen stukje Dieren.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.