Home / Brummen / ’t Kromhout in actie voor Free a Girl

’t Kromhout in actie voor Free a Girl

BRUMMEN – Restaurant ’t Kromhout in Brummen doet van 16 tot en met 20 mei mee aan de landelijke Lock me Up actie van de stichting Free a Girl. Stichting Free a Girl houdt elk jaar een Lock me Up actie. Vrijwilligers laten zich twaalf uur lang opsluiten in een kooi die in een restaurant staat. Het doel is zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting. Stichting Free a Girl heeft als doel meisjes uit onder andere India en Pakistan te bevrijden uit de gedwongen prostitutie.
Toen Frank van der Heide van ’t Kromhout van Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers hoorde over deze actie was hij gelijk enthousiast. “Dat gaan we ook in Brummen doen. Afschuwelijk dat kinderen opgesloten worden én ook nog moeten prostitueren”. Marian Zwart-de Klerk en Sandra Heijink hadden datzelfde gevoel en willen graag helpen om deze actie volgend jaar tot een goed einde te brengen.
Hoe en wat de invulling van deze actie precies gaat worden, is nog niet helemaal helder. Wel zeker is dat er in de periode van 16 tot en met 20 mei twee kooien in restaurant ’t Kromhout komen te staan waar per dag twee mensen zich voor twaalf uur lang laten opsluiten met alleen water en een kommetje rijst als diner. Zij kunnen zich laten sponseren om op die manier minimaal 2500 euro per persoon op te halen voor Free a Girl. Daarnaast zijn de organisatoren bezig om acties te bedenken om zo veel mogelijk mensen naar ’t Kromhout te krijgen en daar een donatie te doen.
Ook gaan Frank, Sandra, Marian en Léontine hun best doen een bekende Nederlander naar Brummen te halen.

www.facebook.com/powervrouweninbeeld/
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.