Home / Dieren / Werkzaamheden station in volle gang

Werkzaamheden station in volle gang

DIEREN – Aan de noordkant van het station zijn de werkzaamheden voor de bouw van de passerelle in volle gang, de voetgangersbrug die zorgt voor de bereikbaarheid van het perron en voor een goede verbinding tussen noord en zuid. Het werk wordt uitgevoerd door Reef Infra in opdracht van ProRail. De bouwplaats komt aan de noordwestzijde van de perrontunnel, ter hoogte van de Noorder Parallelweg. De staalconstructie van de loopbrug zelf wordt voorgebouwd bij de staalbouwer en komt pas in maart volgend jaar naar Dieren. In april 2017 wordt de loopbrug op z’n definitieve plek gehesen.

De start bouw van de parkeervoorziening staat gepland voor de zomer van 2017 maar wacht nog even op het verdere verloop van de onteigeningsprocedure: met de eigenaar van één woning is nog geen overeenstemming bereikt over de grond. Pas als de parkeergarage in bedrijf is en het tijdelijke parkeerterrein niet meer nodig, kan het stationsplein verder ingericht worden. De aanleg van het stationsplein aan de zuidzijde hangt samen met de aanleg van de open tunnelbak op de N348. Het plein wordt naar verwachting in het tweede kwartaal 2018 opgeleverd. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.