Home / Dieren / Kiwanis geeft miljoenaan Unicef

Kiwanis geeft miljoenaan Unicef

DIEREN – Kiwanis Nederland vierde haar 6e lustrum met een gift van € 1.000.000 aan Unicef. De symbolisch overhandiging, het geld is al besteedt, betekende tevens het einde van het Stop Tetanus project in Nederland. Voor dat Project hebben de Nederlandse Kiwanis clubs, waaronder de afdeling die in Dieren bijeen komt, in vijf jaar tijd in totaal € 1.000.000 verzameld.
"Mede dankzij Kiwanis heeft Unicef miljoenen vrouwen kunnen inenten tegen tetanus en dat zijn mooie resultaten", vertelt Monique van de Ven, die het bedrag in ontvangst nam en als ambassadeur voor Unicef veel gezondheidswerk in ontwikkelingslanden zag. "De afgelopen vijf jaar is de ziekte fors teruggedrongen en is babysterfte door tetanus enorm afgenomen. Kiwanis heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Dat vind ik fantastisch!
"Alle leden van Kiwanis hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de aanpak van tetanus. Een wijnproeverij, sponsorlopen, concerten, een fietstocht naar Thailand en er is zelfs een kookboek gepubliceerd", zegt Gert van Lieshout, voorzitter van de Kiwanis-werkgroep Stop Tetanus trots. "Mooi om te zien dat daar, dankzij de brede aanpak van Unicef, zoveel resultaat mee wordt behaald."
In Rheden en omgeving gebeurde dit onder andere door het kappen van hout en dit te verkopen als haardhout.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.