Home / Eerbeek / Heel Eerbeek doet mee aan Halloween Ghost Town

Heel Eerbeek doet mee aan Halloween Ghost Town

EERBEEK – Wat in 2009 begon als een eenmalig lokaal feestje is dit jaar uitgegroeid tot een hele maand Halloween in Eerbeek. Zaterdag 8 oktober om 19.00 uur opent burgemeester Alex van Hedel Ghost Town Eerbeek. Vier weken lang is hij dan ook burgemeester van een spookdorp, waar spannende koopavonden, een griezelige parade, de nieuwe Halloween Run en natuurlijk tot slot de bekende fietstocht op zaterdag 29 oktober. Wie durft?

Voor Ghost Town Eerbeek, op zaterdagen 8, 15 en 22 oktober, halen ondernemers alles uit de kast. Het Stuyvenburchplein, Oranje Nassauplein en tussengelegen Loenenseweg worden versierd met lichtjes, enge decoraties en griezelige figuranten verwelkomen de bezoekers. Om 18.30 uur gaan de winkels weer open, ook die hebben een metamorfose ondergaan. Tot 21.00 uur kan iedereen die durft de laatste boodschappen voor het weekend inslaan.

Om 19.15 uur vertrekt vanuit de duisternis een bonte stoet richting de winkelpleinen. De Ghost Train gaat voorop, gevolgd door een bonte stoet wagens en bijzondere personages. Langzaam beweegt deze Lichtjesparade tussen de winkelpleinen, waarbij regelmatig wordt gestopt voor een enge show door gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid en Fit & Fun. Overigens zijn de dansen online terug te vinden, zodat iedereen deze kan instuderen en mee kan doen. Speciale gast is James Bond en de crew uit die prachtige openingsscène van de film Spectre. Zonder al te veel te verklappen: Uitvaartverzorger Yarden heeft al toegezegd een bijdrage te leveren aan de optocht. Ook muziekvereniging Eendracht en DJ Björn doen mee. De Lichtjesparade is op zaterdagen 8, 15 en 22 oktober.

Nieuw dit jaar is de Halloween Run op zaterdag 22 oktober, een loopevenement waarbij het niet gaat om hoe snel je de finish haalt, maar dát je hem überhaupt haalt. Hoewel, al rennend voor hun leven zullen vele lopers hun persoonlijk record verbreken. De Halloween Run voert door het spookdorp, langs plekken waar lopers normaal niet komen en die ze na deze avond ook nooit meer zullen zien. De start is om 18.30 uur nabij het centrum van Ghost Town Eerbeek, het parcours gaat er dwars doorheen. Er is een route van 2,5 kilometer, die de lopers binnen twee uur één of meerdere keren kunnen lopen. De beleving telt en de dresscode voor de lopers is dan ook Halloween, zodat ook het publiek kan genieten van de bonte stoet. Inschrijven kan via de website.

Waar het ooit mee is begonnen is nog steeds het hoogtepunt van Halloween in Eerbeek: de Halloween Ride op zaterdag 29 oktober. Drieduizend deelnemers stappen deze avond op de fiets en beleven Halloween op verschillende plekken in het dorp. Er zijn meer dan tachtig griezelige doorkomsten, zodat de fietser van de ene in de andere nachtmerrie belandt. Bedrijven en buurten doen hun best om de route zo griezelig mogelijk te maken. Fietsers passeren een aantal bijzondere plekken en rijden door de fabriek van DS Smith, over Landal Coldenhove, door Spoorzicht en ook Industriewater Eerbeek pakt uit. Verschillende buurten hebben grootste plannen om de straten te versieren en spannend te verlichten.
De verschillende routes hebben allemaal een eigen thema. Wie ze allemaal durft te nemen, rijdt 40 kilometer door de wereld van Halloween. Er zijn twee routes voor de ATB en twee voor gewone fietsen. Elke route is uitgezet met lampjes in de kleur van de route. De deelnemers zullen dus niet verdwalen, maar het is alsnog maar de vraag of ze het einde zullen halen. De start is om 19.00 uur bij de Bhoele, waarbij alle deelnemers in dresscode Halloween samen vertrekken tot ieder zijn eigen route gaat volgen. Op dit moment is er nog een aantal plaatsen beschikbaar, maar de verwachting is dat de Halloween Ride voor aanvang volledig uitverkocht zal zijn.

Halloween in Eerbeek wordt zaterdag 29 oktober afgesloten met een grote Halloween Party in De Bhoele. Na de start van de Halloween Ride is de Bhoele geopend. Doorkomst van de eerste fietsers wordt rond 20.00 uur verwacht en vanaf dat moment is het feest gestart. De meest bont uitgedoste fietsers komen langs, terwijl ondertussen DJ’s Rinke Jansen en Harry Peters voor lekkere muziek zorgen. Rond 21.00 uur komt de band Big Bird op het podium en barst het feest helemaal los. En zoals burgemeester Alex van Hedel Halloween Eerbeek op de eerste zaterdag kwam openen, zo sluit hij om middernacht de maand af en levert hij zijn burgemeesterschap van Halloween Ghost Town weer in.

www.halloweeneerbeek.nl

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.