Home / Rheden / Wijktheater Rheden: verhalen en spelers gezocht

Wijktheater Rheden: verhalen en spelers gezocht

RHEDEN – In april was de wijk Stenfert in Dieren voor even het decor van een theatervoorstelling. Op zes verschillende locaties werden toneelscènes gespeeld, die geïnspireerd waren op verhalen uit de wijk. De acteurs? Dat waren de wijkbewoners zelf. Het wijktheaterproject in Dieren werd gefaciliteerd door Cultuurbedrijf RIQQ met steun van het Innovatiefonds van de gemeente Rheden. De reacties van zowel deelnemers als publiek waren zeer enthousiast.
Daarom start er nu, met steun van hetzelfde fonds, een tweede editie. In april 2017 is het de beurt aan het kerndorp Rheden om omgetoverd te worden tot theater. Een plein, de bakker of uw woonkamer: op verschillende plekken in de wijk worden toneelscènes gespeeld die gaan over het leven in Rheden.
Drie theatermakers gaan hiervoor de komende tijd op zoek naar bijzondere verhalen en verborgen anekdotes: over u, buurtgenoten en het leven in de wijk. De verhalen worden omgezet naar grappige, spannende en ontroerende toneelscènes. De scènes worden gespeeld door bewoners uit de wijk. Iedereen kan meedoen, jong en oud, ervaring in toneelspelen is absoluut niet nodig.
Op vrijdag 14 oktober gaat dit bijzondere theaterproject van start met een kick-off bijeenkomst voor alle bewoners van Rheden. Hier stellen de theatermakers zich voor, hoort men meer over het project en kan men alle vragen stellen. Bewoners van Rheden zijn vanaf 20.00 uur welkom in het Dorpshuis van Rheden.

info@riqq-rheden
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.