Home / Dieren / Dierenbuffet

Dierenbuffet

DIEREN – Het is een mooie traditie in Dieren. Zo rond Werelddierendag wordt daar door de Stichting Dieren met Dieren een groot buffet aangericht voor huisdieren. Vooral honden doen zich met graagte tegoed aan al het uitgestalde lekkers.

Na een kort welkom, begon ceremoniemeester Peter Oversteegen om 16.00 uur met aftellen en meteen vlogen de dieren af op de eettafels. Het was een feest van jewelste. Sommige dieren liepen de hele tafel af om maar niks te missen. Een enkele hond was zo zenuwachtig van al die drukte dat zij het even voor gezien hield en pas aanschoof toen de grootste drukte voorbij was. Discus Tropica had zoveel eten laten aanrukken dat er genoeg was voor ieder dier. Het waren er helaas dit jaar wat minder dan in het verleden, maar de viervoeters lieten het zich allemaal goed smaken. Op een aparte tafel – er moeten natuurlijk geen slachtoffers vallen door rivaliserende soorten huisdieren – genoten de knaagdieren van hun speciale voer.
In 2002 is de stichting Dieren met Dieren opgericht. Het doel is om de plaatsnaam te gebruiken om het dorp Dieren, de dierenwereld en de prachtige natuurlijke omgeving, meer onder de aandacht te brengen van iedereen die het dorp bezoekt. Daarvoor is ook een prachtige sporenwandeling met dierenpootjes uitgezet langs heel mooie plekjes en is het dorp verfraaid met tien informatieborden en met grote dierenfiguren. – foto: Han Uenk

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.