Home / Loenen / Graag Gedaan Loenen krijgt nog veel aanvragen

Graag Gedaan Loenen krijgt nog veel aanvragen

LOENEN – De vrijwilligers van de hulpverleningsdienst Graag Gedaan in Loenen, sinds kort aangesloten bij De Kap Apeldoorn, waren vorige week bijeen bij Kasteel Ter Horst voor de jaarlijkse vrijwilligersmorgen.

Er werd mede gedeeld dat één nieuwe vrijwilligster, Anneke Nieuwenhuis, zich heeft aangemeld. Tonnie van Ark heeft bedankt als vrijwilligster. Zij kreeg dankwoorden voor haar jarenlange inzet.
Er is een afspraak met De Zonnebloem, dat aanvragen voor bezoek aan lichamelijk ziek- of invalide personen, aan hen gemeld kunnen worden. Zij nemen deze aanvragen over. De hulpvragen waar Graag Gedaan niet aan kan voldoen, worden doorgespeeld naar De Kap.
Graag Gedaan krijgt nog altijd veel aanvragen. In 2015 werden 209 autoritten verzorgt en 159 keer hulpverlening ingezet.

Willem de Zanger van de Dorpsraad heeft een bezoek gebracht aan De Kap, met het verzoek een vergadering van het Zorgteam Loenen. Doel is samenwerking met organisaties binnen Loenen voor efficiënte hulpverlening. Het was een brede vergadering met veel disciplines met zowel professionals als semi profs. Men tast nog af wat ze voor elkaar kunnen betekenen.
Ineke Lely, gaf uitleg over de VOG. De gemeente Apeldoorn wil dat organisaties die subsidie van de gemeente ontvangen, beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag voor hun vrijwilligers. De Kap gaat alle vrijwilligers op alfabetische volgorde een formulier sturen, waar de vrijwilliger nog een aan tal vragen moet invullen, de overige vragen heeft men vanuit De Kap al ingevuld.

Daarna volgde een interessante rondleiding onder leiding van Nelly Perdon in en om het kasteel. De Loenenaren konden de informatie soms nog aanvullen omdat het kasteel ook in de laatste honderd jaar een belangrijke plaats in het dorp inneemt. Na de rondleiding volgde nog een lunch verzorgd door de vrijwilligers van de stichting Wijnand Hacfort in de zomerse tuin van het kasteel.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.