Home / Rheden / Gasten met kanker in De Valkenberg

Gasten met kanker in De Valkenberg

RHEDEN – In de week van 26 tot en met 30 september heeft een bijzondere vakantieweek in hotel De Valkenberg in Rheden plaatsgevonden. Met sponsoring van de Stichting Roparun konden mensen met kanker en hun partner of goede vriend(in) even helemaal bijkomen. In totaal waren er 31 mensen aanwezig.
De samenwerking tussen de Roparun en De Valkenberg kwam drie jaar geleden tot stand toen De Valkenberg het AV Gelreteam uit Dieren voor het eerst twee bussen uitleenden voor de estafetteloop. Dit jaar werden de bussen voor de derde keer uitgeleend. Bij Stichting Roparun werd een verzoek ingediend om een vakantieweek te mogen organiseren waarna een totaalbedrag van 23.000 euro werd gehonoreerd.
Op woensdagavond kwamen er negen leden van het AV Gelre team Dieren naar De Valkenberg om de medailles van de Roparun 2016, die hen nog toekwamen, van een gast in ontvangst te nemen. Zowel voor de renners als voor de gasten was dit een geweldige gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Hierbij hebben de renners echt kunnen zien waarvoor zij zich ieder jaar zich met hart en ziel inzetten. Ook de gasten konden op deze manier hun dankbaarheid uiten.
De 31 gasten waren overweldigd door de enorme inzet van de vrijwilligers die ook de hele week in het hotel verbleven en ineens toch met een heel andere soort week te maken kregen. Zijn er over het algemeen vaak gasten op leeftijd in De Valkenberg op vakantie, deze week waren er opvallend veel jonge mensen. Het was dan ook mooi om te zien hoe de gasten en vrijwilligers al vrij snel tot één groep kwamen waarbij er tot diep in de nacht bij het kampvuur werd gepraat. Op donderdag werd deze week met een geweldige feestavond afgesloten.

 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.