Home / Brummen / Sap persen

Sap persen

BRUMMEN – De grote mobiele sappers was de attractie tijdens de Oogstmarkt in Brummen. Via een lopende band konden mensen hun fruit invoeren en even later ontvingen ze het sap in 5 literzakken verpakt en voorzien van een handig kraantje.

Op het Brummense Marktplein stond zaterdag een keur aan kramen opgesteld, bevolkt door marktkooplui, Brummense winkeliers en hobbyisten die hun waren aanboden. Verschillende oogstproducten werden verkocht en met een kop koffie erbij ontstond er een prima sfeer, volgens Dick van der Woude, een van de marktmeester. "Er hing de hele dag een prima sfeer. Gemoedelijk. De mensen waren dan ook enthousiast over dit nieuwe initiatief." Het is dan ook de bedoeling dat jaarlijks een paar extra themamarkten worden gehouden in hartje Brummen.
Grote attractie was zaterdag zoals gezegd de mobiele sappers uit Voorst. Daarin werden heel veel appels en peren uit Brummense boomgaarden en ook een portie druiven geperst en verwerkt. De in een vrachtwagen gebouwde machine verzorgt de gehele productie, van fruit tot houdbaar verpakt sap en trok veel belangstelling. Overigens niet alleen van de liefhebbers van het verwerkte ooft, maar ook van techneuten, die het eigen ontwerp van Douwe Hibma gefascineerd bewonderden. – foto: Han Uenk

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.