Home / Brummen / Engelenburg golft een keer in duisternis

Engelenburg golft een keer in duisternis

BRUMMEN – In het donker golf spelen spreekt tot de verbeelding. Drie jaar geleden was dir tijdens de lustrumviering van golfclub de Engelenburg in Brummen een van de hoogtepunten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat men dat nog een keer wilde doen.

Normaliter doen er meestal maar 36 spelers mee aan een wedstrijd, maar voor dit evenement lag de grens bij 54 deelnemers. De inschrijvingslijst was snel vol. Vrijdag 30 september sloegen uiteindelijk 49 spelers om 19.30 uur tegelijk af met een zogenaamde shotgunstart. Het clubmotto ‘een club voor iedereen’ bleek maar weer eens; van piepjong (een flink aantal jeugdleden) tot behoorlijk senior waren van de partij. De baan was vanwege deze speciale omstandigheden enigszins aangepast: een aantal holes had een wintergreen, er werd door iedereen van rood afgeslagen en bij een aantal holes werd afgeslagen na de waterhindernis en niet in de laatste plaats op relevante plaatsen stonden glowlights, zodat in het donker de contouren van de baan enigszins te volgen waren.
Alle deelnemers waren voorzien van glow in the dark materialen (lichtgevende bal en armbanden). De meesten waren bovendien uitgerust met de meest uiteenlopende verlichting, variërend van een eenvoudige zaklamp, mijnwerkerslampje, tot kanjer van een looplamp. Nuttige hulpmiddelen, want op een golfbaan in complete duisternis waan je je al snel in een doolhof.
Tegen 22.15 uur waren de eerste deelnemers uitgespeeld en kwamen de golfbar binnendruppelen en om ruim half elf was iedereen binnen. Ondanks de duistere omstandigheden bleek er nog behoorlijk gescoord te zijn. De beste drie teams werden in het zonnetje gezet en ontvingen een prijs die bij deze wedstrijd toepasselijk was, een spaarlamp. Unaniem was men van oordeel, dat deze wedstrijd weer snel op de agenda mag.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.