Home / Regio / Inzameling kleine huishoudelijke apparaten door sportverenigingen

Inzameling kleine huishoudelijke apparaten door sportverenigingen

REGIO – Leden kunnen vanaf 7 oktober hun kleine gebruikte elektrische huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld elektrische tandenborstels en broodroosters, inleveren bij de sportverenigingen TV Beekhuizen in Velp, CKC Rheko in Rheden en VV Dieren in Dieren.

De gemeente start hiermee een proef van een jaar en hoopt op een grotere en betere inzameling van kleine gebruikte elektrische huishoudelijke apparaten en minder apparaten bij het restafval. De vereniging ontvangt per ingezamelde kilo een vergoeding.

De inzameling van grote apparaten (koelkast,TV, wasmachine) verloopt goed, maar kleine apparaten verdwijnen regelmatig bij het restafval. Een goede reden om te kijken naar een ander inzamelsysteem voor kleine apparaten. De inzameling van huishoudelijke apparaten bespaart niet alleen afval, het is ook beter voor het milieu. De apparaten (zowel kleine als grote) worden uit elkaar gehaald. De onderdelen worden gerecycled en gebruikt als grondstof voor nieuwe apparaten.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.