Home / Doesburg / Doesburgers aan de slag met Turfhaven en GTW-loods

Doesburgers aan de slag met Turfhaven en GTW-loods

DOESBURG – De Gemeente Doesburg gaat een intentie-overeenkomst aan met de initiatiefnemers achter LOC 17 voor het ontwikkelen en exploiteren van de loods, de haven en de camperplaatsen in de Turfhaven van Doesburg. Na het echec met het project Durfhaven, gaan nu drie lokale ondernemers met de GTW-loods en het havengebied aan de slag.

De mensen achter LOC 17 – de naam komt van de GTW-tramlocomotief die Doesburg als standplaats had – zijn Ruurd Robaard, Roland Stokman en Ton van Stiphout. Ze zijn alle drie als ondernemer actief in Doesburg. Het plan van LOC 17 kwam uit drie inzendingen als het meest complete programma voor de loods uit de bus. Zij hebben nu drie maanden de tijd om hun plannen nader uit te werken, waarna bij een positief vervolg een overeenkomst met de gemeente wordt getekend voor de verkoop van de loods en de huur van de haven en de camperplaatsen.
Na het volledig opknappen van de loods zal deze in de optiek van LOC 17 bestaan uit horeca met overdekte buitenruimte, een feestzaal met podium annex markthal, elf bedrijfsunits van ieder 50 m2 en twaalf eenvoudige vakantieappartementen op de eerste verdieping van de loods. De horeca, zalen en de haven zullen namens LOC 17 worden beheerd door een bedrijfsleider. Het programma zal in fases worden opgeleverd, te beginnen met de horeca en een nieuw voorzieningengebouw voor haven- en campergasten.

In juni van dit jaar is duidelijk geworden dat de ondernemers van een eerder initiatief, Durfhaven, niet binnen de afgesproken termijn een haalbaar plan konden presenteren voor de Turfhaven in Doesburg. Nadat dit nieuws openbaar werd, hebben zich spontaan enkele initiatiefnemers bij de gemeente gemeld. Uiteindelijk heeft een tender plaatsgevonden met drie partijen, waarbij LOC 17 als beste is beoordeeld door de gemeente.

Het plan van LOC17 voldoet volgens het Doesburgse college aan alle beoordelingscriteria en past binnen de kaders, zoals die eerder door B&W en de gemeenteraad zijn vastgesteld. Ook is aannemelijk dat het plan uitvoerbaar is en een recreatieve en toeristische meerwaarde heeft. In het plan is voorzien in het volledig opknappen van de GTW-loods in de Turfhaven, met behoud van zoveel mogelijk cultuurhistorische waarde. Financieel passen de plannen ook binnen de met de gemeenteraad vastgestelde kaders.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.