Home / Regio / Gelders Archief lanceert nieuwe website

Gelders Archief lanceert nieuwe website

REGIO – De nieuwe website van het Gelders Archief is deze week de lucht is ingegaan. Bij het ontwerpen van de website is rekening gehouden met de ervaringen en wensen van bezoekers. De nieuwe website betekent meer zoekgemak, sneller iets vinden en is duidelijker door een strakke vormgeving.

Op de site zijn momenteel te vinden: historische gegevens van meer dan 16, 5 miljoen personen, meer dan 28 miljoen beschrijvingen, meer dan 850 film of filmfragmenten, meer dan 123.000 afbeeldingen (foto’s, kaarten, prenten, prentbriefkaarten en affiches) en meer dan 850 films of filmfragmenten. Jaarlijks ontvangt de site ongeveer driekwart miljoen bezoeken.

Met de nieuwe website sluit het Gelders Archief aan bij de technologische en communicatie-ontwikkelingen, zoals met het insluiten van en aansluiten bij social media en chatten. Bovendien past zij in het in het langetermijnbeleid van het Gelders Archief dat nadrukkelijk gericht is op digitale archivering en onlinedienstverlening.

De website is ontwikkeld door Picturae, een bedrijf dat voor tal van andere informatiebeherende en erfgoedorganisaties digitale producten heeft gemaakt.

www.gelderarchief.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.