Home / Loenen / Herfstrondleidingen kasteel Ter Horst in Loenen

Herfstrondleidingen kasteel Ter Horst in Loenen

LOENEN – Ook in de maand oktober worden rondleidingen gegeven in en om het kasteel Ter Horst aan de Hoofdweg in Loenen. Ieder jaar bestaat er veel belangstelling voor de herfstrondleidingen. Er is daarom besloten de rondleidingen niet alleen te beperken tot de herfstvakanties.

Het bestuur van de Stichting Wijnand Hacfort gaat de gehele maand oktober door. Iedere maandag kan men er ’s morgens om 10.30 uur en ’s middags om 14.00 uur terecht. Op donderdagmiddag om 14.00 uur zijn de gidsen ook aanwezig om rondleidingen te verzorgen. Bezoekers krijgen dan een rondleiding van ongeveer anderhalf uur door het kasteel met fraaie kamers en de keldergewelven onder het kasteel met de keukens uit vorige eeuwen. Buiten wordt gewandeld over het terrein met ijskelder, 500 jaar oude tamme kastanje, Oranjerie, tuinen en als afsluiting gaat de gids naar de unieke schuilkapel die kort geleden fraai is gerestaureerd. In het koetshuis is nog een kasteelwinkel ingericht, kan men een restauratiefilmpje bekijken en is er koffie.

Aanmelding kan vanaf 10.00 uur en 13.30 uur bij het voorplein van het kasteel. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij hotel De Loenermark en Bistro De Bron in Loenen en boekhandel Hendriks in Eerbeek. Aparte groepen (mininaal acht personen) kunnen ook aparte rondleidingen aanvragen, mail: stichtingwijnandhacfort@gmail.com.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.