Home / Dieren / Vriendendag voor cliënten van Intermezzo en Hofstaete

Vriendendag voor cliënten van Intermezzo en Hofstaete

DIEREN – Elk jaar worden door de Vrienden (de voormalige vereniging Vrienden van Gelders Hof, sinds kort de vrienden van Hofstaete en Intermezzo geheten) activiteiten mogelijk gemaakt voor alle cliënten van Intermezzo en Hofstaete. Onlangs werd de Vriendendag gehouden.

Het is inmiddels een traditie geworden om de eerste donderdag in september een extra gezellige Vriendendag te organiseren. Aan deze feestelijke vriendendag wordt elk jaar een ander thema verbonden en de organisatie had dit jaar gekozen voor het thema: ‘Op de Hollandse Toer’.
Het voormalige Gelders Hof bestaat nu uit de locaties Hofstaete en Intermezzo en beide afdelingen hebben hun eigen gebouw. Deze Vriendendag was daarom ook in tweeën geknipt met een ochtendprogramma voor cliënten van Hofstaete en een middag programma voor de cliënten van Intermezzo. Voor de opbouwploeg een hele klus, zij hadden tussen de middag slechts één uur om alles over te plaatsen.

De cliënten mochten een introducé uitnodigen als begeleider en samen gingen ze als het ware op avontuur door de diverse ruimten en tuinen op locatie. Daar stonden tal van kraampjes en spelletjes opgesteld tussen typisch Hollandse decorstukken en heel veel versieringen. Onder de gezellige oer-Hollandse klanken van een draaiorgel kon men demonstraties bekijken van een honingmaker, houtbewerker, handwerker en een kantklosster, of deelnemen aan spelletjes zoals blikgooien, koekhappen, koemelken, ringsteken eendjes vissen en natuurlijk de Kop van Jut. Regelmatig kwam een stralend bloemenmeisje voorbij die aan de gasten bloemen uitdeelde en wat te denken van de ‘swingende kok’, die onvermoeibaar al dansend, iedereen op heerlijke wafels trakteerde. En nu we het toch over de inwendige mens hebben; een Hollandse dag zonder haring, poffertjes, snacks en schepijs is ondenkbaar. Het was er allemaal en dit was allemaal mogelijk gemaakt door de Vrienden, die hiermee hun financiële investering meer dan goed besteed zagen.

Rob Gerritsen, eerst verantwoordelijke voor deze Vriendendag, was zichtbaar ingenomen met de organisatie en hij sprak met veel waardering over de vele vrijwilligers zonder wie programma’s als deze niet uitvoerbaar zijn. De voorzitter van de Vrienden, Wim Gerritsen, benadrukte nogmaals de toenemende noodzaak voor het bestaan en in stand houden van verenigingen als die van de Vrienden. De afnemende zorg van de overheid voor de mensen die maatschappelijk in de knel komen is immers voor iedereen zichtbaar. Niet toevallig stond om de hoek de in Dieren en omgeving wel zeer bekende ‘Vriendenbus’ te pronken, die ook wordt ingezet voor bewoners van de Oude Plataan en Beverode.

Wie nog geen lid is van deze Vriendenclub en er wel aan wil bijdragen dat de bewoners van dit soort leuke dingen kunnen blijven genieten, wordt van harte uitgenodigd om even langs Intermezzo te gaan waar bij de balie de aanmeldingsformulieren liggen. Een eenmalige donatie op rekening NL19 RABO 0313 6207 92 t.n.v. de vrienden van Hofstaete en Intermezzo is ook zeer welkom.

Chris de Ruiter, secr. van de vrienden, tel. 0313 – 41 48 43; e-mail: vriendengeldershof@hotmail.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.