Home / Regio / Bloemetjesactie voor mantelzorgers in Rheden en Rozendaal

Bloemetjesactie voor mantelzorgers in Rheden en Rozendaal

REGIO – De gemeenten Rheden en Rozendaal waarderen de mantelzorgers met een klein gebaar. Mantelzorgers zijn mensen van jong tot oud, die onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die door ziekte, handicap of ouderdom een beperking heeft. Door de inzet van mantelzorgers kunnen degenen die zorg of hulp nodig hebben langer thuis blijven wonen. Mantelzorgers zijn letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar.

In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn in totaal ongeveer 7000 mantelzorgers actief die lang en/of intensief voor iemand zorgen. De gemeenten waarderen deze inzet zeer. Daarom worden nu de mensen die mantelzorg verlenen beloond met een bloemetje dat 27 of 28 oktober thuis wordt bezorgd. Om de mantelzorgers te helpen het belangrijke werk te kunnen (blijven) doen ontvangen zij tevens zinvolle informatie zoals de Wegwijzer voor Mantelzorgers.

Voor veel mantelzorgers is het verzorgen van een dierbare iets vanzelfsprekends. Dat neemt niet weg dat het ook heel zwaar kan zijn en hulp en steun nodig is. Zowel bij het Sociaal Meldpunt als bij MVT, (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) van de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebieden.

Vanaf 4 oktober worden er antwoordkaarten via deze Regiobode verspreid in alle kernen van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Bent u of kent u een van de 7000 mantelzorgers woonachtig in de gemeente Rheden of Rozendaal? Vul dan de antwoordkaart in en stuur deze gratis op voor 14 oktober. Op 27 of 28 oktober wordt er dan een bloemetje bezorgd bij de mantelzorgers die zijn opgegeven. Bij het bloemetje wordt ook de Wegwijzer voor Mantelzorgers uitgereikt en tevens een uitnodiging om deel te nemen aan de Dag van de Mantelzorg.
Wie de antwoordkaart gemist heeft of wie meerdere mantelzorgers kent, kan een mantelzorger ook opgeven via tel. 026 – 3707070 of via e-mail. info@mvtrheden.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.