Home / Regio / Vrijwilligers zelf aan het woord op website Stichting Stoer

Vrijwilligers zelf aan het woord op website Stichting Stoer

RHEDEN / ROZENDAAL – De Stichting Stoer, voor het vrijwillige ouderenwerk in de gemeenten Rheden en Rozendaal, onthulde vrijdag vol trots haar website www.stichtingstoer.nl. Dit gebeurde tijdens de Dag van de Ouderen in de kapel van de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.

Op www.stichtingstoer.nl kunnen de inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal sinds vrijdag alle informatie vinden die voor de oudere inwoners en hun kinderen, vrienden en buren van belang is. Ook professionals kunnen er veel nuttige informatie vinden. Het bijzondere van de site is dat de vrijwilligers van Stoer zelf vertellen wat zij voor de ouderen kunnen betekenen en hoe zij ouderen kunnen helpen.

Stichting Stoer (Senioren Teams Ondersteunen elkaar in Rheden en Rozendaal) bestaat sinds november 2015 en is de opvolger van de voormalige ouderenbond Cosbo. In het proces om tot deze stichting te komen, is vooral heel goed geluisterd naar de vrijwilligers en naar wat zij nodig hebben en willen.
“Onze projecten lopen al langer, maar de stichting is relatief jong”, vertelt coördinator Hilda Boersma. “Met 35 professioneel getrainde vrijwilligers helpen, adviseren en ondersteunen wij ouderen met allerlei problemen waar zij in het dagelijkse leven tegenaan lopen, zoals: mijn thuishulp komt minder werken, hoe moet ik nu verder? Ik zoek een passende woning, waar moet ik beginnen? Volgende week heb ik een keukentafelgesprek met de gemeente, kan ik daar hulp bij krijgen? Voor allerlei vragen kunnen ouderen bij ons terecht. Iedereen mag ons inschakelen.”. Stoer ondersteunt, traint en begeleidt vrijwilligers.

Daarnaast houdt de stichting zich bezig met diverse projecten voor ouderen zoals de huisbezoeken van 70-plussers, het project Mijn huis, mijn toekomst, het pilotproject Mijn huis, mijn toekomst voor mensen met lichte dementie, het project Het Gesprek en Stoer is ieder jaar betrokken bij de organisatie van de Dag van de Ouderen.

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.