Home / Eerbeek / Honing zeer in trek

Honing zeer in trek

EERBEEK – De belangstelling voor de honing was weer groot, zaterdag tijdens de bijen- en honingmarkt van imkersvereniging Eensgezindheid. Voor het eerst konden bezoekers ook de keuring van de honing meemaken.

"De belangstelling voor die keurig was groot", vertelt secretaris Johan de Wilde. "Bezoekers konden op die wijze zien waar de keurmeesters op oordelen. Wat ons betreft draagt dat ook bij aan de bewustwording van het eerlijke natuurproduct wat honing is." Toen de verkoop om 11.00 uur begon, ging de zoete lekkernij dan ook grif van de hand. "En die aanvoer was dit jaar groot, waardoor met name de raathoning, waar onze markt bekend om staat, minder snel uitverkocht was."
Naast de keuring en verkoop, stond de dag in het teken van alles dat met de imkerij te maken heeft. Er werden korven gevlochten, een volk kon van dichtbij worden bewonderd en er waren kramen met allerhande artikelen en informatie. Bij de stand van Eensgezindheid werd verteld over de ins en outs van de hobby. "Er is de laatste jaren, door alarmerende berichten over bijensterfte, veel aandacht voor het belang van bijen in de natuur. Dat heeft de hobby goedgedaan. Niet alleen komen er nieuwe imkers, maar meer mensen maken hun tuin ook insectvriendelijke, met veel bloemen." – foto: Han Uenk

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.