Home / Brummen / Halloween Brummen gaat toch door

Halloween Brummen gaat toch door

BRUMMEN – Nadat de organiserende stichting Mad4Events besloot haar activiteiten te beëindigden, leek het erop dat de viering van Halloween in Brummen dit jaar niet door zou gaan. Frank van der Heide, eigenaar van ’t Kromhout, besloot spontaan de organisatie op zich te nemen. Op vrijdag 21 oktober zijn kinderen weer welkom in Brummen voor een spannende avond.

“De viering van Halloween trok de afgelopen jaren honderden kinderen”, zegt Van der Heide. “Het zou toch zonde zijn om er zomaar mee te stoppen? Het feest wordt dit jaar iets kleiner dan normaal, omdat alles op het laatste moment geregeld moet worden, maar ik zou het sneu vinden voor de kinderen als het helemaal niet door zou gaan.”
Kinderen die mee willen doen, kunnen zich op vrijdag21 oktober melden op het Marktplein, liefst in een mooie, griezelige outfit natuurlijk. Hier start dan de traditionele lampionoptocht naar Tolzicht, waar de bewoners kunnen genieten van alle mooi verklede kinderen. Terug op het Marktplein brandt inmiddels het kampvuur, met daar omheen hooibalen waar de kinderen gezellig op kunnen zitten. Bij een kopje chocomel kunnen ze daarna genieten van een verhalenverteller die een spannend verhaal brengt. Ook is er een kinderspookdisco.

De organisatie is nu dan wel opgepakt door Van der Heide, die dit vanuit ’t Kromhout doet, maar hij hoopt volgend jaar op hulp van zijn mede-ondernemers. “Ik hoop dat we dit vanuit de Ondernemersvereniging kunnen oppakken. Als dat lukt is het zelfs een optie ook de Waterdag te gaan organiseren, maar dat doe ik liever niet alleen.” Van der Heide laat doorschemeren dat de evenementen voor hem weinig opleveren, behalve een leuke avond of dag voor de jeugd. “QS Pop is gestopt, Mad4Events en de organisatie van de Pinkstermarkt. Het is belangrijk dat het dorp levendig blijft en dan zal iemand anders de organisatie op zich moeten nemen.”
Overigens heeft het bestuur van de OVB ook al een e-mail uitgedaan naar leden waarin hen wordt gevraagd na te denken over ditzelfde vraagstuk. De Ondernemersvereniging ziet kansen in het bundelen van krachten van verschillende evenementenorganisaties. ‘OVB kan dit niet ‘regelen’, maar als bestuur vinden we wel dat we hierin een initiërende rol kunnen vervullen.’ Er wordt dus hard aan gewerkt om volledige stilte in Brummen te voorkomen.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.