Home / Dieren / Regenboogzebrapad in Dieren

Regenboogzebrapad in Dieren

DIEREN – Burgemeester Petra van Wingerden neemt ze op 11 oktober officieel in gebruik, maar ze liggen er al een weekje, de regenboog-zebrapaden op de Wilhelminaweg in Dieren.

Ze doet de ingebruikname in aanwezigheid van wethouder Ronald Haverkamp. Gemeenteraadsleden van Groen Links hebben hiervoor het initiatief genomen, dat vervolgens door de hele gemeenteraad is omarmd. Met het regenboogzebrapad benadrukt de gemeente Rheden dat iedereen welkom is en mag zijn wie hij of zij is. Om dit uit te dragen en aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) ondersteunt het college de motie van Groen Links om in de gemeente Rheden de zebrapaden aan te leggen. Een tweede regenboogzebrapad is aangelegd ter hoogte van de apotheek. De zebrapaden hebben de kenmerkende witte strepen.

Dinsdag 11 oktober is de jaarlijkse Coming Out Day. Wereldwijd wordt dan stilgestaan bij de positie van de LHBT’s. Deze jaarlijkse terugkerende dag werd in 1988 voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 ook in ons land. Tijdens de Coming Out Day wordt benadrukt dat iedereen, iedere dag zichzelf zou moeten kunnen zijn en zich sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring. Door het zebrapad op dinsdag 11 oktober om 13.30 uur te openen geeft de gemeente Rheden een duidelijk signaal af. En iedereen is van harte welkom om bij de ingebruikname van het regenboogzebrapad aanwezig te zijn. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.