Home / Rheden / Gemeente Rheden start campagne over afval scheiden

Gemeente Rheden start campagne over afval scheiden

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat inwoners met een campagne op het hart drukken dat het goed is om afval zoveel mogelijk te scheiden. Wethouder Constans Pos legt uit waarom: “Mensen moeten weten dat restafval eigenlijk niet bestaat. Alles wat we weggooien, is ooit grondstof geweest. Plastic, metaal, drankkartonnen en papier horen daarom niet in de vuilniszak met restafval."

"Het zijn grondstoffen, waarvan nieuwe producten worden gemaakt. Elke vuilniszak die in de verbrandingsoven verdwijnt, kost bovendien geld. Afval scheiden is dus ook nog eens goed voor de portemonnee!”

De campagne laat met filmpjes, posters in bushokjes, een pagina in de krant, facebookberichten en verhalen zien hoe mensen afval kunnen scheiden. De mensen die in de campagne voorbijkomen, zijn echte Rhedenaren. Volgens Contans Pos is dat een bewuste keuze: “De afgelopen jaren hebben wij samen met inwoners stappen gezet in het verbeteren van afvalscheiding. Nu is het tijd voor de volgende stap. We willen nog meer afval scheiden. Hoe meer afval we scheiden, hoe minder afval verbrand hoeft te worden. Dat kunnen wij als gemeente wel vinden, maar daar hebben we de inwoners natuurlijk hard bij nodig. Wij weten dat veel inwoners het met ons eens zijn. Deze mensen brengen wij in beeld. Zo wordt de campagne van en voor Rhedenaren.”

Afval scheiden kan op verschillende manieren. Naast de campagne vraagt de gemeente inwoners hoe zij hun afval willen laten inzamelen. In een online enquête kunnen alle Rhedense huishoudens aangeven wat zij belangrijk vinden. De enquête laat meteen zien welke manier van afval inzamelen daar het beste bij past. Inwoners kunnen tot 13 oktober de enquête op www.rhedenspreekt.nl invullen! Rhedenaren die geen internet hebben, kunnen met de gemeente bellen op telefoonnummer 026 4976911. Zij krijgen dan een papieren versie thuisgestuurd.

Meer weten over afval scheiden? Bezoek de weekmarkt. Medewerkers van gemeente Rheden staan u graag te woord op de volgende weekmarkten: weekmarkt Rheden (Dorpsstraat), zaterdag 1 oktober, van 09.00 tot 14.00 uur en op de weekmarkt Dieren, (Ericaplein), woensdag 5 oktober van 08.30 tot 12.30 uur
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.