Home / Doesburg / Taalmaatjes gezocht voor hulp aan asielzoekers

Taalmaatjes gezocht voor hulp aan asielzoekers

DOESBURG – De activiteit Taalmaatjes van de Buurtacademie in Doesburg heeft dringend nieuwe taalmaatjes nodig. De laatste maanden is de wachtlijst gegroeid met nieuwkomers uit met name Syrië, Ethiopië en Eritrea. Om goed te kunnen integreren, willen deze nieuwkomers graag de Nederlandse taal leren.

In de activiteit Taalmaatjes wordt een deelnemer gekoppeld aan een vrijwilliger (taalmaatje). Samen met een deelnemer ga je wekelijks aan de slag. Er wordt geoefend met woorden, zinnen, verhaaltjes en het voeren van gesprekken. Op de Buurtacademie is volop oefenmateriaal aanwezig en worden de taalmaatjes met raad en daad bijgestaan door de werkgroep Taalmaatjes. Om een goed resultaat te kunnen bereiken werkt een koppel in ieder geval één jaar samen.

Heb je interesse of wil je een keer taalmaatjes aan de slag zien? Op woensdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur ben je van harte welkom op de Buurtacademie, de Linie 4 in Doesburg. Graag een afspraak maken via de mail: cursusbuurtacademie@gmail.com.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.