Home / Regio / Sympho Shop gaat verder als Dollhouse Rock Radio

Sympho Shop gaat verder als Dollhouse Rock Radio

DOESBURG / REGIO – Het radioprogramma Sympho Shop gaat – na bijna 15 jaar – verder onder de naam Dollhouse Rock Radio. De naamswijziging van het programma komt voort uit de verandering van het format. Er blijft volop aandacht voor progressieve rock, maar er komt meer ruimte voor andere richtingen uit het genre. Dollhouse verkent de grenzen van de rock.

Dollhouse Rock Radio zal wekelijks worden uitgezonden op zondagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Favoriet. Dat is de regionale zender van Zevenaar, Westervoort, Rijnwaarden, Doesburg en Duiven en te beluisteren via de ether en de kabel en wereldwijd via een online livestream.

Voor de presentators Martijn Lohschelder en Carl Sanders gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Martijn: “In de voorbije jaren hebben we gemerkt dat het format van Sympho Shop ons beperkingen gaf. Het progressieve genre is breed, maar voor wat zich daarbuiten afspeelde, was geen ruimte. Met het nieuwe format boren we een ongelofelijk potentieel aan nieuwe interessante bands en muziek aan.” Het presentatieduo ziet daarin een grote meerwaarde. Carl: “Het gaat een spannend programma worden. Er komt muziek op de playlist vanuit de volle breedte van de rock: van alternative rock tot metal. Daarbij speuren we naar de pareltjes van vernieuwing.”
De verandering komt ook voor RTV Favoriet, de gastheer van het radioprogramma, op een goed moment. De omroep heeft onlangs een omvangrijke herstructurering doorgevoerd. Dollhouse Rock Radio past goed in de nieuwe structuur. Voor een specifieke doelgroep wakkert het radioprogramma de interesse voor vernieuwende bands en releases aan.

Op de website van Dollhouse Rock Radio – www.dollhouseradio.nl – worden wekelijks de playlists gepubliceerd en is ook meer informatie te vinden over het programma.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.