Home / Loenen / Loenen krijgt Gezondheidscentrum aan de Hoofdweg

Loenen krijgt Gezondheidscentrum aan de Hoofdweg

LOENEN – In navolging van vele buurtplaatsen krijgt Loenen ook een Gezondheidscentrum. In het pand aan de Hoofdweg 64, tegenover de RK Kerk, opent Denise Pieterse het Gezondheidscentrum Loenen. Lange tijd was er in het dorp behoefte aan een dergelijk centrum. De Dorpsraad Loenen heeft zich er ook sterk voor gemaakt.

In het centrum hebben vijf zorgaanbieders een plek gekregen. Op maandag 3 oktober is om 18.30 uur de officiële opening. Ieder is van harte welkom van 19.30-20.30 uur om kennis te maken met alle zorgaanbieders. Naast Denise Pieterse fysiotherapeute, zijn ook Eline Streek Osteopathie, Kinder Eetcoach Martine, Bianca Tak podoloog en Zorgzaam uitleenservice hier werkzaam.

Denise Pieterse is de fysiotherapiepraktijk vijf jaar geleden in Loenen gestart naast de huisartsenpraktijk. Inmiddels weet iedereen haar te vinden en was uitbreiding noodzakelijk. Zij vond de ruimte aan de Hoofdweg en is na een interne verbouwing prima geschikt voor dit doel. In het gezondheidscentrum is er nu een ruime oefenzaal, waar men voor conditie en spierkracht, ook zonder klachten, kan trainen. Inmiddels heeft Denise versterking van fysiotherapeut Walter Botman, die op de woensdagavond yogalessen gaat verzorgen.
Eline Streek Osteopathie kreeg hier ook een plek. Eline: "Als osteopaat ga ik op zoek naar die plekken in het lichaam van de patiënt, die een verminderde bewegelijkheid hebben. Van daaruit bepaal ik waar de oorzaak ligt in het ontstaan van een (pijn)klacht. Zo kan het zijn dat deze oorzaak gevonden wordt op een andere plek dan waar de klacht zich uit. Het verbeteren van de bewegelijkheid middels specifieke handgrepen, stelt het lichaam in staat zelf weer te herstellen."
Als Kinder Eetcoach begeleidt Martine Grosscurt kinderen en jongeren (leeftijd 5-18 jaar) met overgewicht en hun ouders met de internationaal bekende en succesvolle methode ‘Lekker Pûh!’ Zij heeft jarenlange ervaring in het werken met en begeleiden van kinderen en jongeren. Martine heeft onder andere gewerkt als orthopedagoog, leerkracht en ambulant begeleider.
Bianca Tak is registerpodoloog. Bianca behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Bianca herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft Bianca specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.

Door de samenwerking tussen fysiotherapiepraktijk D.Pieterse en Zorgsaam kunnen alle inwoners uit Loenen, Eerbeek, Beekbergen en Klarenbeek en omgeving vanaf 3 oktober aan de Hoofdweg 64 een hulpmiddel lenen. Behalve de winkel in het centrum van Apeldoorn heeft Zorgsaam dit jaar haar uitleenpunten uitgebreid in Voorst en Loenen. Leden van Zorgsaam kunnen zes weken gratis krukken of een rollator lenen op elk uitleenpunt van Zorgsaam. Voor meer info: 055-3124492.

foto:
De zorgverleners van het nieuwe Gezondheidscentrum Loenen – Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.