Home / Regio / Cursus Politiek Actief in Rheden en Doesburg

Cursus Politiek Actief in Rheden en Doesburg

DE STEEG / DOESBURG – Op 17 november dit jaar start in de gemeentes Rheden, Arnhem, Renkum, Duiven en Doesburg de gratis cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hopen de gemeentes inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Aanmelden is gratis en kan via de griffie van de gemeente.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus is ook geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

De opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start op donderdag 17 november 2016 en bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten
met elk een ander thema. Ieder thema wordt in één van de deelnemende gemeentes georganiseerd. Dit betekent dat de deelnemers alle vijf de gemeentes bezoeken. Daarnaast wonen de deelnemers een raadsvergadering bij en lopen ze een (korte) stage bij een politieke partij of gemeente.
Het programma: 17 november, gemeente Renkum: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting; 23 november, gemeente Rheden: De gemeente; december, gemeente Arnhem: De gemeenteraad; 8 december, gemeente Duiven: Lobbyen bij de gemeente; 14 december, gemeente Doesburg: Debatteren; De zesde bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering in uw eigen gemeente.

De cursusdagen vinden plaats in de avond vanaf 19.30 uur. De deelnemers krijgen na aanmelding meer informatie over de precieze tijden en locaties.

Meer informatie: www.rheden.nl/gemeenteraad; Doesburg: www.doesburg.nl/home/gemeenteraad_3149/
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.