Home / Regio / Staatssecretaris Kleinsma bij regio-bijeenkomst PvdA

Staatssecretaris Kleinsma bij regio-bijeenkomst PvdA

REGIO – Zaterdag 1 oktober houdt de PvdA een bijeenkomst met Staatssecretaris Jetta Klijnsma en Tweede Kamerlid John Kerstens over de arbeidsmarkt van de toekomst. Ook de Doesburgse wethouder Peter Bollen is één van de sprekers.

Ondernemers, werknemers met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt, vertegenwoordigers van sociale diensten, het werkgeversservicepunt, lokale en provinciale politici en de vakbeweging kunnen tijdens deze bijeenkomst hun kennis delen over de kansen en mogelijkheden van de inclusieve arbeidsmarkt. De bijeenkomst is van 13.00 tot 18.00 uur, in de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem. Iedereen die mee wil doen is welkom, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is daarom verplicht en kan via fractie@pvdagelderland.nl.

"De belangrijkste doelstelling van de bijeenkomst is het uitwisselen van informatie", aldus Maarten van den Bos, fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeente Lingewaard en woordvoerder namens de werkgroep die zich in de regio Arnhem bezighoudt met de arbeidsmarkt. "We brengen veel mensen bij elkaar om te praten over wat er in de regio beter zou kunnen. Dan denken we onder meer aan het aan het werk helpen van zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het creëren van beschutte werkplekken. Die zijn er in de regio nog onvoldoende, daarover publiceerden we eerder al een manifest. Er zijn veel vragen over deze thema’s, wij willen op die vragen gezamenlijk een antwoord vinden."
Juist daarom biedt het programma veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van goede voorbeelden. Het programma:

13.00 uur: Inleiding door dagvoorzitter Roeland Kreeft. Interviews met betrokkenen.
Richard Duppen (Avabel), Rob Wieten (Activerend werk regio Arnhem), Guido Jansen (Presikhaaf Bedrijven).
13.30 uur: Reactie door Jetta Kleinsma, Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mogelijkheid tot het stellen van vragen.
14.30 uur: ‘Inspiratietafels’. Aan zeven tafels discussie over voorbeelden, knelpunten en mogelijkheden. Met onder meer onderwijsspecialisten, het Werkgevers Service Punt, ondernemers, de vakbeweging.
15.30 uur: Bespreken resultaten. Welke nieuwe ideeën zijn er geboren? Wat geven we mee aan de landelijke en lokale politiek. Gesprek met John Kerstens (Tweede Kamer); Peter Bollen (wethouder Doesburg) en Richard Duppen (Avabel).
16.00 uur: Netwerkborrel: verder praten over conclusies en aanbevelingen.
18.00 uur: Afsluiting
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.