Home / Doesburg / Vlag ‘Liefde is sterker dan haat’ onthuld

Vlag ‘Liefde is sterker dan haat’ onthuld

DOESBURG – Op 20 september werd in het Arsenaal 1309 in Doesburg de eerste verjaardag van de Doesburgse Dag van ‘Liefde is sterker dan haat’ gevierd. Burgemeester Loes van der Meijs ondertekende het Manifest, waarna zij het aangeboden kreeg, tezamen met alle handtekeningen onder het Manifest. Aansluitend onthulde de burgemeester de vlag van het Manifest.

Op de vlag zijn de contouren van de Doesburgse brug te herkennen, symbool voor verbinding. De boog van de brug wordt gedragen door mensen, kinderen en volwassenen, die elkaar ontmoeten en vasthouden. Voor de vlag is gebruik gemaakt van de kleur rood zoals die ook in de vlag van de stad Doesburg gebruikt wordt. De manier waarop de beide rode kleurvlakken verbindt symboliseert eveneens het verbinden met elkaar.
De grote vlag zal door het jaar heen in top zijn op gedenkwaardige dagen en bij verbindende evenementen in Doesburg. Naast de grote mastvlag zijn er ook stokvlaggen gemaakt die mensen kunnen kopen. Zo kunnen mensen ook aan hun eigen huis de vlag van ‘Liefde is sterker dan haat’ uithangen. De prijs van een stokvlag (100×70) is €25,-, een grote mastvlag (250×150) kost €60,- Vlaggen kunnen besteld worden door een mail te sturen aan liefdeissterkerdanhaat@gmail.com.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.