Home / Brummen / Jubileumboek voor burgemeester

Jubileumboek voor burgemeester

BRUMMEN – In aanwezigheid van het voltallige college van Burgemeester en Wethouders van Brummen, heeft de voorzitter van het Brummens Mannenkoor (BMK) het eerste exemplaar van het jubileumboek aangeboden aan burgemeester Alex van Hedel. De bijeenkomst vond plaats tijdens de pauze van de reguliere vergadering van B en W op dinsdag. Naast de voorzitter van het BMK, Lieuwe Blauw, bestond de delegatie van het BMK uit de samenstellers van het boek: Wim Muller, Siemen van Asperen en Fred Groot Nibbelink. De burgemeester toonde zich zeer verguld met het boek dat ter gelegenheid van het 40- jarig bestaan van het BMK werd uitgebracht en waarvan het voorwoord door de burgemeester werd verzorgd.

Als thema van het boek werd ook gekozen voor `Reis door de tijd`, het thema van het jubileumjaar. Naast een stukje geschiedenis, bijzondere gebeurtenissen en wederwaardigheden, bestaat het boek uit een groot aantal interviews met de leden van het koor. In deze interviews worden de ervaring en beleving van de koorleden centraal gesteld en vastgelegd. Het geheel wordt afgewisseld met vele kleurenfoto´s, o.a. van het op 25 juni gehouden muziek- en zangfestival en groepsfoto´s van de afgelopen jaren.
De festiviteiten in het kader van het 40-jarig bestaan van het Brummens Mannenkoor worden op zaterdag 8 oktober vervolgd met een groots opgezet concert, te houden in de Oude of Pancratius kerk te Brummen. Het concert is het derde evenement dat wordt georganiseerd in dit jubileumjaar. Ook hier heeft burgemeester Alex van Hedel zijn medewerking toegezegd, door de opening van het concert te verrichten.
In het concert zal de verscheidenheid van het repertoire van het BMK naar voren komen, van geestelijk, Slavisch, traditional naar musical. Het koor staat onder leiding van Marga Roelofs.
Medewerking aan het concert wordt verleend door de solistes Alette van den Brul (mezzosopraan) en Anke ter Riet (sopraan) en Het Enkelriet Trio (saxofoon/klarinet). Aan de vleugel zal het koor en de andere medewerkenden worden begeleid door de vaste pianist van het BMK, Gerard Geurts. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur.
De entree bedraagt € 7,50 (inclusief 1 consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en bij de bekende voorverkoopadressen Drogisterij Troost te Brummen, Stomerij Excellent te Brummen en Primera te Eerbeek.

www.brummensmannenkoor.nl

foto:
Voorzitter Lieuwe Blauw van het BMK, overhandigt het jubileumboek aan burgemeester van Hedel

 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.