Home / Loenen / Loenen kleurt groen op vrijdag 7 oktober

Loenen kleurt groen op vrijdag 7 oktober

LOENEN – De eerste week van oktober is nationaal uitgeroepen tot de week van de duurzaamheid. Er wordt dan nagedacht over een duurzame en gezonde toekomst. Daarbij mag Loenen natuurlijk niet ontbreken! Op vrijdag 7 oktober vindt de Loenense Energie Dag plaats. Het doel van deze dag is om duurzaamheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij de Loenenaren van jong tot oud.

Voor de basisschool jeugd vindt van 12.45 tot 14.45 uur een actieve spel- en doemiddag met een duurzaam tintje plaats in het Lonapark (in de Brink bij slecht weer). De bovenbouw-leerlingen (groepen 5-8) van beide Loenense basisscholen nemen allen deel aan het programma onder begeleiding van de leerkrachten, onder schooltijd. De onderbouw kinderen (groepen 1-4) zijn van harte welkom om onder begeleiding van hun ouders/begeleiders ook mee te doen aan de diverse activiteiten in het Lonapark.
Om 15.30 uur is de tentoonstelling ‘Mijn Beste Energie Idee’ in de Brink geopend en aansluitend vindt er een prijsuitreiking plaats met leuke prijzen. Alle kinderen (individueel, in groeps/klas/team verband) zijn uitgedaagd een idee te verzinnen om Loenen Energie Neutraal te krijgen. Knutsels, tekeningen en bouwwerken mogen worden aangeleverd op woensdag 5 en donderdag 6 oktober tussen 19-20 uur in de Brink. Kinderen, ouders, grootouders, vrienden en familie zijn van harte welkom om op vrijdag de ideeën te komen bewonderen.

De volwassenen van Loenen zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Brink, waar een aansprekend en informatief als gezellig en muzikaal programma geboden wordt.
Om 19.30 uur vangt de informatieve bijeenkomst aan en kan men interessante presentaties verwachten van sprekers met lokale en internationale ervaringen. Met onderwerpen zoals duurzame energie, de Loenense bossen en hoe men het milieu in eigen portemonnee kan sparen! En duurzaamheid gaat de werkgroep vieren met aandacht voor het 1.000e paneel, die door wethouder Sandmann wordt uitgereikt, het Beste Energie Idee van Loenen, de Redboy trofee en een flinke dosis live muziek, vanaf 21.00 uur in de kelder van de Brink, bij Spritshz!

De organisatie bestaat uit: Loenen Energie Neutraal, de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen, Dorpsraad, Lomivé, de Brink, Spritshz en Scouting Valeouwe Loenen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.