Home / Regio / Coop steunt Terre des Hommes

Coop steunt Terre des Hommes

REGIO – Coop heeft week een cheque van € 34.170,-uitgereikt aan Terre des Hommes. Klanten van de supermarkt, met onder meer winkels in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, konden in het voorjaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie. Coop verdubbelde het eindbedrag, waarmee Terre des Hommes maar liefst 960 meisjes in India tegen commerciële, seksuele uitbuiting kan beschermen door hen naar school te sturen.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Tijdens de officiële opening van de fototentoonstelling ‘Shelter’ van fotografe Alex Koeleman is de cheque uitgereikt. De fotoserie die tot en met 27 september te zien is in het Humanity House in Den Haag bestaat uit indringende portretten van seksueel uitgebuite meisjes. Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen: “Terre des Hommes vangt deze meisjes op en geeft ze medische zorg, therapie en onderwijs. Het bedrag van Coop en haar klanten is een fantastische bijdrage om ons doel – 960 meisjes in India een veilige plek op school geven – te behalen. De eerste vijftien meisjes hebben we al geholpen binnen dit project, het begin is er. We interesseren meisjes voor school, laten ouders inzien wat het belang van goed onderwijs is en helpen om de inkomsten van het gezin te verbeteren zodat jonge meisjes op school aan hun toekomst kunnen werken.”

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.terredeshommes.nl.

Foto:
Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken Coop, overhandigt de checque aan Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen bij Terre des Hommes

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.