zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioCoop steunt Terre des Hommes

Coop steunt Terre des Hommes

REGIO – Coop heeft week een cheque van € 34.170,-uitgereikt aan Terre des Hommes. Klanten van de supermarkt, met onder meer winkels in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, konden in het voorjaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie. Coop verdubbelde het eindbedrag, waarmee Terre des Hommes maar liefst 960 meisjes in India tegen commerciële, seksuele uitbuiting kan beschermen door hen naar school te sturen.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Tijdens de officiële opening van de fototentoonstelling ‘Shelter’ van fotografe Alex Koeleman is de cheque uitgereikt. De fotoserie die tot en met 27 september te zien is in het Humanity House in Den Haag bestaat uit indringende portretten van seksueel uitgebuite meisjes. Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen: “Terre des Hommes vangt deze meisjes op en geeft ze medische zorg, therapie en onderwijs. Het bedrag van Coop en haar klanten is een fantastische bijdrage om ons doel – 960 meisjes in India een veilige plek op school geven – te behalen. De eerste vijftien meisjes hebben we al geholpen binnen dit project, het begin is er. We interesseren meisjes voor school, laten ouders inzien wat het belang van goed onderwijs is en helpen om de inkomsten van het gezin te verbeteren zodat jonge meisjes op school aan hun toekomst kunnen werken.”

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.terredeshommes.nl.

Foto:
Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken Coop, overhandigt de checque aan Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen bij Terre des Hommes

 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215329_Foi_Foi.jpg

Foi,foi: Opa in de zörgen

Derk was de trotse opa van un kleinkind. Hee was d’r bar gek mee. Umdat de dochter körtbie wonen ging hee oaverdag nog wel is bie zien dochter an um met zien kleinkind te speulen. Hee was toch zo gek met zien kleinzoon. Kleine Robbie vond dit wel mooi. Hee

0214832_toetsenbord_0788.jpg

Ik vind: Keuze LCE

Tijdens de bijeenkomst zaterdagmorgen van verontruste bewoners kwam mij ter ore dat de oudere inwoners van Eerbeek geen bezwaar zouden hebben tegen de bouw van een LCE (Logistiek Centrum Eerbeek) op het Burgersterrein, omdat men vreest dat dit de werkgelegenheid zal raken. Niets is minder waar. Ook oudere inwoners van

0215398_Gerrit_Willems_60_jaar_muzikant_4.JPG

Erelid bij Eendracht

EERBEEK - Onlangs werd erelid Gerrit Willems van muziekvereniging Eendracht in Eerbeek gehuldigd voor zijn 60-jarige muzikale loopbaan. Vele jaren geleden startte Gerrit als trompettist bij de drumfanfare van Eendracht. Hij was enkele jaren bestuurslid en toonde zich één van de drijvende krachten achter wat later het Lego-orkest werd en

0214439_jubilaris.JPG

Zes jubilarissen bij Zanglust

EMPE - Op zaterdag 30 oktober was het feest bij Dameskoor Zanglust in Empe, er waren maar liefst zes jubilarissen. Lies Dercks is 30 jaar lid, Cootje Albers 40 jaar en Willie Gierman is al 55 jaar lid van het koor. Diny Groot Roessink, Willy van Raaij en Annie Lammers

0214808_vvdieren.JPG

vv Dieren na penalty’s door in de bekercompetitie

DIEREN - Zaterdag 13 november speelde vv Dieren een bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het bord, 1-1. Een spannende penaltyserie zorgde voor de ontknoping van de spannende wedstrijd. De Dierense spelers wisten deze te winnen en gaan daardoor verder in de

0214608_Narrenkap.jpg

Prins Kevin geïnstalleerd bij de Narrenkap

VELP - Met een grootse openingszitting heeft Carnavalsvereniging de Narrenkap uit Velp op zaterdag 6 november het seizoen geopend. Er werd afscheid genomen van prinses Mariëtte en kennisgemaakt met Prins Kevin en zijn gevolg, die zich met een spetterende opkomst presenteerden.