Home / Loenen / Verkiezing helpt De Middelste Molen aan budget bouwplannen

Verkiezing helpt De Middelste Molen aan budget bouwplannen

LOENEN – Tot 3 oktober is het nog mogelijk om te stemmen op de Middelste Molen in Loenen voor de Molenprijs 2016. Door massaal op De Middelste Molen te stemmen maakt de stichting kans op de eerste prijs die wordt beloond met een bedrag van 50.000 euro. Voor het bestuur betekent dit een belangrijk deel van de totaalfinanciering.

Wie mee doet maakt bovendien nog kan op een molenweekend voor zes personen.

De vereniging De Hollandsche Molen heeft bekend gemaakt dat het plan van De Middelste Molen in Loenen om een nieuw bezoekerscentrum te realiseren, is genomineerd voor de BankGiroLoterij Molenprijs 2016. Het plan van de nieuwbouw bij de oude papiermolen uit 1622, is nu in de fase van de vergunningverlening. Al vele jaren maakt het bestuur plannen voor een nieuw bezoekerscentrum. Maar er kwamen ‘veel hobbels op hun pad’. Wijziging van het bestemmingsplan, aanpassing van ontwerpen, financiering en nog meer uitdagingen deden zich voor. Maar nu is de verwachting dat in het najaar begonnen gaat worden met de nieuwbouw en met de aanpassing van het woonhuis van de voormalige molenaar. De planning is dat in het komend voorjaar het gehele plan klaar is.

Omdat met de Molenprijs een fraai bedrag te verdienen valt, wil de stichting alles op alles zetten om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Dit kan gedaan worden door stemkaarten in te vullen. In Loenen zijn de stemkaarten te verkrijgen bij De Spar, in Eerbeek bij Boekhandel Hendriks, Bibliotheek en andere plaatsen. Ook kan er via internet (gemakkelijk) gestemd worden op de website www.molenprijs.nl/demiddelstemolen. Het bestuur hoopt dat alle inwoners, hun familie, vrienden, collega’s en iedereen die de fraaie monumentale papierfabriek een warm hart toedraagt gaat stemmen op de Middelste Molen.
Op 7 oktober (Nationaal Molenfeest) maakt de BankGiroLoterij bekend wie de molenprijs heeft gewonnen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.