Home / Dieren / Ouder-leerling-wisseldag op het Rhedens

Ouder-leerling-wisseldag op het Rhedens

DIEREN – Woensdag 28 september houdt Het Rhedens Dieren voor de tweede keer een ouder-leerling-wisseldag. Was het vorig jaar alleen nog voor de brugklassen, dit jaar mogen ouders van alle leerjaren de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een halve dag of zelfs een hele schooldag. Ouders maken tijdens deze dag op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Op de ouder-leerling-wisseldag stap je als ouder letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. En na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.
Na de ouder-leerling-wisseldag weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuis komt, krijgen zo een extra dimensie.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.