dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeDoesburgBibliotheek Doesburg doet niet meer aan boetes

Bibliotheek Doesburg doet niet meer aan boetes

DOESBURG – Goed nieuws voor de leden van Bibliotheek West Achterhoek, waaronder de bibliotheek in Doesburg: Alle vestigingen zijn vanaf 24 september namelijk boetevrij. Klanten hoeven geen boete meer te betalen als zij materialen te laat inleveren.

Een boetevrije bibliotheek wil overigens niet zeggen dat iedereen de boeken mag houden. Van leden wordt verwacht dat ze de materialen op tijd terugbrengen.

Boete betalen is, zo blijkt, de grootste irritatiefactor van de leden. Boete is vaak ook een reden om geen lid te worden of te blijven. "Dat willen wij niet. De bibliotheek is voor iedereen.
Door de boetevrije bibliotheek verbetert de dienstverlening van de bibliotheek. Het personeel heeft meer tijd om u te helpen. Een ander voordeel is dat er voor leden onder de 18 jaar helemaal geen drempels meer zijn om gebruik te maken van de bibliotheek", aldus de woordvoerder van de bieb.

www.bibliotheekwestachterhoek.nl
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215964_doesburg-3536461920.jpg

Doesburgers in bijstand mogen giften ontvangen

DOESBURG - Doesburgers met een bijstandsuitkering mogen vanaf 1 januari 2022 1200 euro per jaar aan giften ontvangen zonder gekort te worden op hun uitkering. Dat heeft de voltallige gemeenteraad van Doesburg besloten op initiatief van PvdA/GroenLinks-raadslid Yvonne Irving-Schrader. Eerder nam de Tweede Kamer al een soortgelijke motie aan die

0215869_Omslag_Velp_viert_vrijheid.jpg

Boek met foto’s van buitenexpositie Velp viert vrijheid

VELP - De buitenexpositie Velp viert vrijheid, die afgelopen september te zien was in het centrum van Velp, was een groot succes. Stichting Velp van Oranje brengt nu een boek uit met dezelfde titel. Hierin zijn de 21 foto's opgenomen, die werden gemaakt en geëxposeerd ter gelegenheid van 75+1 Jaar

0215032_Bronckhorst_logo.jpg

Bronckhorst op zoek naar Vrijwilliger van het jaar 2021

GEM. BRONCKHORST - De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kunnen personen of groepen worden aangemeld. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op

0215871_Samen_Eten.jpg

Maaltijd voor alleengaanden afgelast

DREMPT - De maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis in Drempt, die gepland stond op woensdag 8 december, is afgelast. De maandelijkse maaltijd was net weer van start gegaan, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om in ieder geval de maaltijd in december weer af te gelasten. Wanneer ze weer