Home / Doesburg / Jubileum Plusbus Doesburg

Jubileum Plusbus Doesburg

DOESBURG – In de Gasthuiskerk in Doesburg werd woensdag het 25 jarig jubileum van de Plusbus Doesburg e.o. gevierd. Wethouder en locoburgemeester Fred Jansen viel de eer te beurt om een nieuwe bus symbolisch in gebruik te nemen. Alhoewel de bus nog ingericht moet worden om straks rolstoelers en senioren op een zo’n comfortabel mogelijke manier te kunnen vervoeren, is voorzitter Theo van Leeuwen in zijn nopjes met de mogelijkheden die deze nieuwe bus over enige tijd biedt.

Daarnaast wordt ook nog een elektrische Renault Zoë ingezet om de doelgroep van de Plusbus efficiënter en milieubewuster te vervoeren bij individueel vervoer. Kortom, het bestuur van de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken ziet, dankzij de steun van haar sponsors, met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Deze avond op 21 september werd ook gebruikt om met name de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dankzij de belangeloze inzet van een team van een kleine 40 mannen en vrouwen, lukt het de Plusbus nog steeds om haar sociale en maatschappelijke taak in de gemeenten Doesburg en Zevenaar te kunnen vervullen.
De voorzitter sloot zijn toespraak af met een bijzondere verwijzing naar zanger Bryan Adams, die precies 25 jaar geleden een wereldwijde hit had met het nummer: ‘Everything I do, I do it for you’, of te wel in goed Nederlands: Alles wat ik doe, doe ik voor jou. Een titel die voor veel vrijwilligers en mantelzorgers hun lijfspreuk is: ‘Alles wat ik doe, doe ik voor jou, mijn medemens!’
Het was een mooie avond waar, naast de vele genodigden, ook veel oud vrijwilligers en de medeoprichters van de Plusbus, Wim Derksen en Tiny Mintjes, aanwezig waren om herinneringen op te halen en naar de toekomst te kijken.
Het bestuur heeft tot slot nog wel een hartenkreet: "Iedereen die nog gezond van lijf en leden is en affiniteit met onze doelgroepen heeft, wordt uitdrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden als chauffeur!", aldus Van Leeuwen. Dat kan op: www.plusbusdoesburg.nl. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.