Home / Brummen / Brummense dammers starten bondscompetitie met ruime overwinning

Brummense dammers starten bondscompetitie met ruime overwinning

BRUMMEN – Afgelopen donderdag speelde het 1e team van de Brummense damvereniging BDV de eerste competitiewedstrijd thuis tegen DCZ 1 uit Zevenaar.
Tot omstreeks 10 uur liepen der partijen redelijk gelijk op, maar daarna ging het snel. Arie Stehouwer was de eerste speler van BDV die beide punten voor zich opeiste. Met een slagzetje kwam hij op dam en gaf de overwinning niet meer uit handen. Even later deed Tom Westhof hetzelfde. De tegenstander zag een slagzetje over het hoofd en Tom pakte meteen beide punten. Nog weer 5 minuten later won ook Gerben te Raa zijn partij, waardoor BDV met 6-0 voor kwam te staan. Danny Dix kon niet achterblijven. In een betere stand zag zijn tegenstander niet dat hij zijn tijd al had verbruikt en zodoende pakte ook Danny beide punten. 8-0 voor BDV !

Ook Hans Cijnssen stond beter, maar hij bood toch remise aan, dat zijn tegenstander uiteraard accepteerde. Alleen Johan Haijtink was nog bezig en het liep tegen 12 uur toen ook hier een gelijkspel het eindresultaat was. Johan had een mindere stand, maar zijn tegenstander kon er niet van profiteren, mede door tijdnood. De einduitslag was dus een ruime 10-2 overwinning.

Voor de onderlinge clubcompetitie werden nog 3 wedsrijden gespeeld, t.w. Tom Molenaar – Marten Bruinsma
1-1; Herman Meenink – Kit Stam 1-1; Jan Klein Brinke – Hans Aalders 1-1; Door deze uitslagen heeft Marten Bruinsma de koppositie veroverd met 5 punten uit 3 wedstrijden.

 

Zie ook de website www.brummensedamvereniging.nl
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.