Home / Hall / Koningen van Hall

Koningen van Hall

HALL – Roos Hulshof, Gerrit Kloppers en Bram te Winkel zijn de nieuwe koningen van Hall. Zij schoten tijdens de Hallse kermis de oude, jonge en jeugdvogel van hun palen. Hiervoor kregen zij als eerste de mooie nieuwe sjerpen omgehangen, die de steeds zwaarder wordende metalen wisselkettingen vervangen. De namen van alle koningen en het logo van de stichting Volksvermaak Hall zijn erop geborduurd.

Stichting Volksvermaak Hall had de Nationale feest- en herdenkingscommissie Loenen voor de achtste keer bereid gevonden om naar Hall te komen. Onder deskundige begeleiding werd op de drie vogels geschoten. Er deden dit jaar 250 schutters mee.
De Derk van Galenprijs, vernoemd naar het enige erelid van de vereniging, is voor de schutter die als eerste een onderdeel van één van de vogels afschiet. Dit jaar waren er twee winnaars. Stefanie Huiskes en Hermen Elijzen schoten beiden bij het tweede schot het ei van de vogels. Na 274 schoten schoot de dertienjarige Bram te Winkel de jeugdvogel. Hij koos zijn zusje Maud als koningin. Een dik uur later werd na 420 schoten de 17- jarige Roos Hulshof koningin van de jonge vogel en zij koos Marco Reusken als haar koning. De oude vogel gaf zich na 408 schoten gewonnen. Gerrit Kloppers mag zich het komende jaar oude koning van Hall noemen en koos daarbij zijn vrouw Gerrie als koningin.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.