Home / Hummelo / Een kijkje in de keuken bij Veldheer Kachels op zaterdag 1 oktober

Een kijkje in de keuken bij Veldheer Kachels op zaterdag 1 oktober

HUMMELO – Een nieuw ingerichte winkel, die ook nog eens tien jaar bestaat, de geboorte van een nieuw kacheltje en vooral twee trotse eigenaars die graag hun werk laten zien. Genoeg redenen voor Veldheer Kachels in Hummelo voor een eerste open huis op zaterdag 1 oktober.

Het pand van Veldheer Kachels aan de Dorpsstraat 39 in Hummelo is een plek waar met veel aandacht voor het ambacht kachels worden gemaakt. Peter Veldheer verkoopt niet alleen kachels, hij ontwerpt en maakt ze ook. Vijf jaar geleden presenteerde hij zijn eerste eigen ontwerp: de Veldheer, waarvan inmiddels verschillende modellen op de markt zijn. Later kwam daar de Dourak bij en onlangs zag het prototype van het Duveltje het levenslicht. Peter Veldheer: “Het Duveltje is een klein, maar fijn kacheltje, geschikt voor bijvoorbeeld een tuinhuisje of tipi. Ik bouwde hem oorspronkelijk als showmodel, maar er is zoveel vraag naar dat we het Duveltje komende jaar ook willen gaan produceren.”

Nu de herfst er aan komt, breekt voor Peter Veldheer en zijn vrouw Alieta het drukke seizoen aan. “Als de bladeren beginnen te vallen, bedenken mensen dat ze toch nog wel graag voor de Kerst een kachel willen; en wij doen er alles aan omdat voor elkaar te krijgen”, zeggen ze. Wie bij Veldheer een kachel koopt, krijgt van Peter en Alieta uitgebreid advies. Vervolgens komt Peter zelf de situatie in huis bekijken en voor wie een Veldheer-kachel koopt, duikt hij vervolgens zelf de werkplaats in. “Wij verzorgen het proces van a tot z zelf. Van een eerste oriënterend gesprek tot de plaatsing van de kachel. Het rookkanaal kunnen we maken en de ombouw realiseren. Kopers krijgen zelfs instructies hoe ze de kachel het best kunnen stoken.”

Peter en Alieta hechten aan nauw contact met de klant en zijn duidelijk trots op het ambacht dat Peter beoefent. Het tienjarig bestaan was dan ook een mooie reden om de showroom opnieuw in te richten en belangstellenden uit te nodigen voor een open dag. Op zaterdag 1 oktober is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te zien en doen bij Veldheer Kachels. Zo komt er een chefkok met een Bastard-barbecue om te laten zien hoe je daar allerlei lekkers op klaarmaakt, wordt er in de Tulikvi speksteenkachel pizza gebakken en op het Lohberger-fornuis een lekker soepje gekookt. Verder is er natuurlijk veel informatie verkrijgbaar over hoe je een kachel stookt, wat de mogelijkheden zijn. De smederij staat open en er wordt ook daadwerkelijk gewerkt, zodat bezoekers kunnen zien hoe een kachel nou eigenlijk wordt gemaakt. “We gunnen iedereen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van Veldheer.”

www.veldheerkachels.nl
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.