Home / Drempt / Flintstones in Drempt

Flintstones in Drempt

DREMPT- Zoals altijd in september, was er ook dit jaar in Drempt weer kermis. Niet zo maar kermis, maar een met van alles er op en omheen. Naast de attracties, volkspelen, een optocht met bielemannen en vendeliers en natuurlijk het vogelschieten.

Natuurlijk was het epicentrum van vermaak een grote feesttent, want feest wordt er drie dagen lang gevierd in Drempt. Iedereen doet wel ergens aan mee en de entree van het dorp was dan geweldig versierd met een grote boog. Zondag de traditionele optocht (foto), met een keur aan uitbeeldingen. Waar een klein dorp groot in kan zijn is goed te zien in die optocht. Er is vrijwel geen vereniging of straat die geen versierde wagen of loopgroep heeft. Langs de weg stonden vele mensen te kijken en niet alleen de Dremptenaren die niet zelf meededen in de stoet, maar van ver uit de omtrek waren mensen komen kijken.
Verschillende muziekkorpsen zorgden voor een vrolijke noot en voor de muziek voor de vendelzwaaiers. Onderweg werd door de vendeliers een paar keer opgetreden. Ook de bielemannen ontbraken niet, want boomtakken versperden hier en daar de weg en die moesten toch worden weggehakt. Zelfs de vogel voor het vogelschieten op de maandag werd in de stoet meegevoerd. – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.